Taxus kopen


Taxus kopen? De Taxus Baccata komt in Nederland ook in het wild voor, wat een teken is dat de plant het uitstekend doet in onze klimaat. Deze taxussoort groeit langzaam en heeft donkergroene naalden. De taxus groeit mooi vol, vooral in de breedte, en is daardoor uitermate geschikt om een dichte haag mee te vormen. Daarnaast is de Taxus Baccata een iets sterkere plant dan de Taxus Hickssi.

Taxus planten wanneer kopen?

Taxus struiken planten wanneer kopen? Deze kunnen het hele jaar door geplant worden. In de maanden oktober november december januari februari maart april mei worden ze met kluit geleverd. Dit zijn ook de makkelijkste maanden om ze te planten, maar het eerst jaar moeten ze wel in het voorjaar zomer en najaar elke dag van water worden voorzien.

In de maanden juni juli augustus september worden ze in pot geleverd dit kan ook prima maar hou dan wel rekening mee dat ze elke dag zowel 2 keer per dag van voldoende water worden voorzien dit is voor het eerste jaar erg belangrijk om het aanslaan goed te laten verlopen. Ook is het heel belangrijk dat ze in goede tuinaarde geplant worden. In zand grond kunnen de struiken niet aanslaan, en geen voeding uithalen. Zorg ervoor dat er rond de kluit minimaal 50 cm voldoende goede aarde zit.

Hoeveel taxus struiken per meter is makkelijk te berekenen, voor maten onder de 120 centimer kun je 3 aanhouden per strekkende meter, boven de 120 centimeter kun je er 2.5 per strekkende meter aanhouden. Voor de kleinste maten 4 per strekkende meter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *